AFN11 nov '13 19:40Aangepast op 11 nov '13 21:33

Wall Street pauzeert rond recordstanden

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York bleven maandag hangen rond recordniveaus na de langste reeks van wekelijkse winsten sinds februari.

EPA
EPA

Beleggers wachtten op kwartaalcijfers van detailhandelaren om te zien hoe het staat met de koopbereidheid van consumenten. Ook wordt uitgekeken naar de timing en de omvang van de afbouw van steun door de Federal Reserve.

Ruim drie kwartier voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 15.780 punten, dichtbij de recordstand van 15.797,70 die op 7 november werd bereikt. De S&P stond ook 0,1 procent in de plus, op 1771 punten, zeer dichtbij de piek van 1775,22 punten op 30 oktober. De Nasdaq ging eveneens 0,1 procent vooruit, tot 3922 punten. De door technologiefondsen gedomineerde index is nog ver verwijderd van de hoogste stand ooit, 4816,35 punten. Het verhandelde volume op Wall Street was laag in verband met de viering van Veterans Day.

,,De komende weken zullen beleggers met argusogen kijken naar de Fed. Als de winsten in het bedrijfsleven blijven stijgen, dan ligt er een basis voor hogere aandelenkoersen'', verwacht een vermogensbeheerder in Boston. Beter dan verwachte kwartaalcijfers en de ongekende steun voor de Amerikaanse economie van de Fed hebben de Amerikaanse indices de afgelopen jaren fors omhoog gestuwd. De S&P 500 steeg bijvoorbeeld sinds een dieptepunt in maart 2009 met meer dan 160 procent.

Uitschieters

De handel kende ondanks de geringe uitslagen van de graadmeters enkele uitschieters. ViroPharma spande de kroon met een koerswinst van 25,5 procent nadat de maker van medicijnen tegen zeldzame aandoeningen instemde met een overname door farmaceut Shire voor circa 4,2 miljard dollar.

De koopbereidheid van consumenten zal duidelijk moeten worden aan de hand van cijfers van onder meer 's werelds grootste detailhandelaar Wal-Mart (plus 1,2 procent), Macy's (plus 2,1 procent) en Nordstrom (plus 1,6 procent) later deze week. Doe-het-zelfketen Home Depot (onveranderd) brengt zijn resultaten op 19 november naar buiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen