AFN31 jul '13 09:49

'Ebita Arcadis tegenvaller'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft over het tweede kwartaal een tegenvallende operationele ebita behaald, ondanks een verbetering van de autonome netto-omzetgroei.

ANP
ANP

Dat stelde Rabobank woensdag in een reactie op de cijfers van Arcadis.

De ebita bedroeg 43,4 miljoen euro, terwijl Rabobank op 49,3 miljoen euro had gerekend. De autonome netto-omzet steeg met 4 procent, zoals was verwacht door Rabo.

Verder had de bank verwacht dat de operationele winstmarge zou verbeteren tot meer dan 10 procent. Die kwam echter uit op 9 procent. Arcadis voorspelt wel dat de marge in de tweede helft van dit jaar zal verbeteren.

Margedoelstelling

Ook de outlook voor een winstgroei van 0 tot 5 procent in heel 2013 is aan de voorzichtige kant, aldus de bank. Rabo hanteert een verwachting voor een winstgroei van 5 procent.

SNS Securities stelde dat de resultaten van Arcadis over het algemeen onder de verwachtingen zijn uitgekomen en dat de outlook ook lager is dan voorspeld. SNS had een winstmarge van 9,6 procent verwacht en zei dat het moeilijk zal worden voor Arcadis om dit jaar de margedoelstelling van minstens 10 procent te realiseren.

Aandeel

Rabo heeft een buy-rating en SNS een accumulate-advies.

Het aandeel Arcadis noteerde woensdag om 9.30 uur 5,9 procent lager op 19,66 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen