AFN2 okt '13 09:39Aangepast op 2 okt '13 10:07

'Belgische verkoop Delta Lloyd strategisch'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van de Belgische bankactiviteiten past in de strategie van Delta Lloyd om een stevige pensioen- en verzekeringspoot in het land op te bouwen.

Dat concludeerde analist Albert Ploegh van ING woensdag.

Ploegh wees erop dat de bankactiviteiten in België te beperkt zijn om op de lange termijn houdbaar te blijven. Hij verwacht in de jaren kleine acquisities die de positie van Delta Lloyd in België kunnen versterken. Hoewel de activiteiten waarschijnlijk tegen een boekverlies zullen worden verkocht, verwacht Ploegh een positief effect op de solvabiliteitsratio (IGD) van het bedrijf.

Volgens KBC Securities roept de tweede maatregel die de kapitaalpositie versterkt, na de recente emissie, het beeld op dat de verbetering van de solvabiliteit wel heel urgent is. Aangezien ook de cijfers van het derde kwartaal kunnen worden geraakt door verliezen op hedging-constructies is de beslissing volgens analist Matthias De Wit mogelijk ingegeven door de behoefte om de buffers aan te vullen.

Koopadvies

ING en KBC hanteren beide een koopadvies voor het aandeel Delta Lloyd.

Delta Lloyd stond woensdag om 10.00 uur 0,5 procent in de min op 15,49 euro. De Midkap-index noteerde 0,3 procent onder de slotstand van dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen