AFN6 nov '13 08:25Aangepast op 6 nov '13 09:14

Adecco ziet weer groei

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Uitzendconcern Adecco heeft in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer zien aantrekken.

Dit zei topman Patrick De Maeseneire van de grootste uitzender ter wereld woensdag bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers.

Adecco noteerde een omzet van 5 miljard euro, ongeveer gelijk aan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Valutaeffecten meegerekend was er een omzetdaling van 5 procent. De nettowinst steeg 61 procent tot 190 miljoen euro. Dat was meer dan de gemiddelde verwachting van 138 miljoen euro van analisten.

De Maeseneire: ,,De aantrekkende markt in Italië, Duitsland en Spanje is bijzonder bemoedigend. In Frankrijk nam de omzetdaling verder af en Noord-Amerika blijft het goed doen. Prijsdiscipline en de mix van activiteiten resulteerde in een solide brutomarge.''

Doelstelling

De Adecco-topman herhaalde de doelstelling voor het bereiken van een 5,5 procent marge op de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen in 2015, gezien de recente trends en gunstigere verwachte economische omstandigheden aan het eind van het jaar.

Adecco had aan het eind van het derde kwartaal meer dan 31.000 medewerkers en bediende een netwerk van 5100 branches.

Gerelateerde artikelen