AFN9 nov '13 16:34

Einde in zicht voor aspergebedrijf in Someren

Auteur: ANP Nieuws

SOMEREN (ANP) - De Kamer van Koophandel wil het tuinbouwbedrijf van de in opspraak geraakte aspergeteelster José Janssen uit het Brabantse Someren ontbinden.

ANP
ANP

Dat heeft haar advocaat Theo Linssen zaterdag bevestigd, naar aanleiding van een advertentie hierover van de KvK in NRC.

,,Er vinden geen activiteiten meer plaats in het tuinbouwbedrijf, daarom is de KvK voornemens de bv te ontbinden'', vertelt Linssen.

Janssen kreeg in verschillende zaken in totaal ruim 1 miljoen euro aan boetes opgelegd omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad. Ze kreeg ook 3 jaar cel voor uitbuiting van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten 7 dagen per week 10 tot 14 uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.

Boetes

Eerder dit jaar bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Janssen een deel van de boetes van de Arbeidsinspectie - ruim 3 ton - niet hoeft te betalen omdat ze niets meer heeft.

Volgens Linssen gaat het niet goed met Janssen. ,,Ze is een paar maanden op vrije voeten en probeert een nieuw bestaan op te bouwen, maar dat is niet makkelijk. Ze heeft nu wel huisvesting gevonden’’, aldus de advocaat.

Gerelateerde artikelen