AFN23 okt '13 19:48Aangepast op 23 okt '13 21:44

Wall Street doet stap terug

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag op verlies, waarmee de winsten van een dag eerder weer werden ingeleverd.

Beleggers kregen gemengde kwartaalresultaten te verwerken van toonaangevende bedrijven als Boeing en Caterpillar.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handel 0,4 procent lager op 15.400 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 1745 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 3903 punten.

De S&P tikte dinsdag nog een nieuwe recordstand aan, dankzij de verwachting dat de Federal Reserve het stimuleringsbeleid voorlopig nog niet zal gaan afbouwen, na de publicatie van een tegenvallend banenrapport.

Winstverwachting

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verhoogde woensdag zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf is ondanks de onzekerheid over het effect van bezuinigingen op de militaire activiteiten optimistisch over de toekomst. Dat is onder meer te danken aan een orderboek met een recordomvang van 415 miljard dollar. Boeing ging 4,9 procent omhoog.

Caterpillar liet daarentegen bij de publicatie van de kwartaalcijfers weten dat zijn winst en omzet dit jaar voor het eerst sinds 2009 zullen dalen. 's Werelds grootste machinebouwer krijgt nog altijd weinig bestellingen binnen van mijnbouwers en zag zich daarom genoodzaakt de verwachtingen voor 2013 opnieuw te temperen. Caterpillar ging 6,6 procent omlaag.

Omzetprognose

Chipbedrijf Broadcom kwam met een tegenvallende omzetprognose voor het vierde kwartaal naar buiten en maakte bekend ruim 1100 banen te schrappen. Broadcom leverde 2,9 procent in. Branchegenoot Altera maakte ook een teleurstellende omzetverwachting bekend en daalde 13,8 procent.

Ook farmaciebedrijf Eli Lilly bracht de resultaten naar buiten en scherpte zijn winstverwachting voor dit jaar aan. Het aandeel Eli Lilly noteerde 0,4 procent in de plus.

Deal

De producent van beeldschermen voor televisies en mobiele apparaten Corning sprong 14,1 procent omhoog, na de bekendmaking van een deal waarbij een onderdeel van het Zuid-Koreaanse Samsung de grootste aandeelhouder van het bedrijf kan worden.

De euro was 1,3780 dollar waard, tegen 1,3777 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie zakte 1,5 procent tot 97,80 dollar per vat. Brentolie werd 2,3 procent goedkoper, op 107,41 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen