AFN3 okt '13 09:30

'Tegenwind voor Philips'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De omzet voor Philips staat in het derde kwartaal onder druk door de verzwakking van diverse valuta.

Daarnaast zorgt de sluiting van een groot deel van de Amerikaanse overheid voor onzekerheid. Dat stelden analisten van Rabobank donderdag.

De waardedaling van de yen, dollar, Indiase roepie en Braziliaanse real hebben volgens Rabo een significant effect op de opbrengsten van Philips in het lopende kwartaal. De analisten verwachten dat de wisselkoerseffecten 8 tot 9 procent van de omzet kunnen halen. De autonome omzetgroei komt naar verwachting uit op 3,4 procent.

De sluiting van Amerikaanse overheidsdiensten en de onzekerheid rond de invoering van Obamacare kunnen de orders voor medische apparaten in de VS in de laatste maanden van dit jaar vertragen. Rabo verlaagde daarom de verwachting voor de autonome groei van Healthcare in het vierde kwartaal van 4,5 naar 3 procent. Daarnaast voorzien de analisten een schikking ter waarde van 30 miljoen dollar met betrekking tot het Amerikaanse pensioenfonds.

Extra besparingen

Rabo verwacht dat Philips er met extra besparingen in zal slagen de margedoelstelling van 10 procent zal halen.

Rabo verlaagde het koersdoel voor Philips van 27 naar 26,50 euro. Het aandeel verdween van de conviction buy-list, maar Rabo handhaafde wel het koopadvies.

Philips noteerde donderdag om 9.20 uur 0,1 procent in de plus op 23,99 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen