AFN8 nov '13 14:46Aangepast op 8 nov '13 15:01

Ook ABN Amro ziet economie aantrekken in 2014

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie groeit volgend jaar naar verwachting met bijna 0,5 procent, na een krimp van ruim 1 procent dit jaar.

ANP
ANP

Dat heeft ABN Amro becijferd in een vrijdag verschenen rapport.

Volgens de bank wijzen de economische indicatoren ,,duidelijk omhoog'' en kan uit de cijfers die tot nu toe bekend zijn, worden opgemaakt dat de economie in het derde kwartaal weer is gegroeid. De export is daarbij de belangrijkste drijfveer. ,,Wij denken dat de economie in het derde kwartaal licht is gegroeid, waarmee een einde is gekomen aan een langdurige recessie'', aldus ABN Amro.

De voorspelling is in lijn met de raming van het Centraal Planbureau (CPB). De Europese Commissie voorziet een groei van de Nederlandse economie in 2014 van 0,2 procent.

Achterlopen

De economen van ABN wijzen erop dat Nederland voor wat betreft groei wel achter blijft in de eurozone. De bank heeft becijferd dat de economische expansie in de eurozone volgend jaar uitkomt op gemiddeld 1,3 procent.

Hoe Nederland er economisch voorstaat wordt volgende week donderdag duidelijk. Dan maakt het CBS de economische groei over het derde kwartaal bekend.

Gerelateerde artikelen