AFN6 nov '13 09:18Aangepast op 6 nov '13 09:54

ING klimt op positief Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is woensdag met winst geopend.

Ook de andere Europese aandelenbeurzen begonnen licht hoger. De focus blijft gericht op het rentebesluit in de eurozone op donderdag en het Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt. Op het Damrak werd het kwartaalbericht van ING positief ontvangen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,7 procent hoger op 394,12 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 613,22 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen kregen er 0,2 tot 0,7 procent bij.

ING was met een koerswinst van 4,7 procent de sterkste stijger in de AEX. De bank en verzekeraar verwacht de afsplitsing van zijn verzekeringsactiviteiten sneller af te ronden dan eerder gedacht en zag de onderliggende nettowinst in het derde kwartaal met bijna 6 procent stijgen. Door een boekverlies op de verkoop van de levensverzekeringsactiviteiten in Zuid-Korea ging de totale nettowinst wel met 85 procent omlaag tot 101 miljoen euro.

Unilever

Levensmiddelenconcern Unilever had te kampen met een adviesverlaging door Nomura en stond met een min van 0,5 procent onderaan in de AEX. Wolters Kluwer daalde 0,4 procent. De informatieleverancier zag de omzet, tegen constante wisselkoersen, in de eerste 9 maanden van dit jaar met 2 procent groeien. De autonome groei bedroeg 1 procent. De omzetgroei voldeed aan de verwachtingen van analisten.

In de MidKap ging Delta Lloyd aan kop met een winst van meer dan 3 procent. De verzekeraar liet in een handelsbericht weten dat het kostenbesparingsprogramma voor op schema loopt. Technologiebedrijf TKH Group won 0,8 procent na publicatie van de derdekwartaalcijfers. Vopak verloor 0,9 procent. Volgens analisten van Rabobank waren de kwartaalcijfers van het tankopslagbedrijf wat aan de zwakke kant.

Adecco

Adecco klom in Zürich ruim 5 procent. De grootste uitzender ter wereld heeft in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer zien aantrekken. De nettowinst steeg 61 procent tot 190 miljoen euro. Dat was meer dan de gemiddelde verwachting van 138 miljoen euro van analisten. In Amsterdam steeg concurrent Randstad ruim 4 procent.

De euro was 1,3495 dollar waard, tegen 1,3475 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 93,90 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder, op 105,82 dollar.

Gerelateerde artikelen