AFN9 aug '13 19:30

UBS blijft betalen voor financiële crisis

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN/RTR) - De Zwitserse bank UBS moet opnieuw een boete betalen in verband met de verkoop van producten in de aanloop naar de financiële crisis.

Ditmaal betreft het een bedrag van 120 miljoen dollar (90 miljoen euro), dat wordt betaald aan investeerders die vinden dat UBS ze in 2008 heeft misleid over de financiële positie van Lehman Brothers.

UBS verkocht en garandeerde financiële producten van Lehman en zou daarbij niet eerlijk zijn geweest over de zorgwekkende financiële gezondheid van die bank. Het faillissement van de Amerikaanse zakenbank zorgde er in september 2008 voor dat de crisis in de Amerikaanse financiële sector uitmondde in een internationale economische crisis.

Eind vorige maand trof UBS al een schikking ter waarde van 885 miljoen dollar met hypotheekinstellingen Fannie Mae en Freddie Mac. Die zaak draaide om de verkoop van aan hypotheken gerelateerde financiële producten in de jaren voor de financiële crisis. UBS zou de betrouwbaarheid van die producten hebben overschat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen