AFN9 nov '13 10:53Aangepast op 9 nov '13 15:08

FNV voert actie in haven Amsterdam

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Pakweg 30 havenwerknemers hebben zaterdag een uur lang een containerschip stilgelegd in de haven van Amsterdam.

ANP
ANP

Dat heeft een woordvoerder van de protestactie op de voormalige ACT Terminal aan de Ruigoordweg gemeld. FNV Bondgenoten steunde de actie.

De werknemers protesteerden tegen oneerlijke concurrentie die plaatsvindt op het bedrijfsterrein van ACT, dat begin dit jaar werd gesloten. Volgens de FNV wordt het terrein door het Havenbedrijf op dagbasis verhuurd en werken er ook goedkope arbeidskrachten op dagbasis. Gevestigde bedrijven hebben daar last van, aldus de bond.

Ander scheepverkeer ondervond geen hinder door het stilleggen van het containerschip, aldus de zegsman. ,,Maar zo'n uurtje vertraging kost al veel geld, en er ontstaat natuurlijk arbeidsonrust door.''

Dagloners

Met de actie wilden de havenmedewerkers de 'dagloners' oproepen hun werk neer te leggen en het Havenbedrijf dringend vragen te stoppen met dit soort kortdurende contracten. Doen zij dat niet, dan wordt volgende week zaterdag een dag lang een schip stilgelegd, dreigen de medewerkers.

Het Havenbedrijf was niet bij de actie aanwezig en heeft nog niet op de oproep gereageerd, aldus FNV.

Gerelateerde artikelen