AFN3 sep '13 19:46

Gemengd beeld op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street boden dinsdag een gemengd beeld.

De handel opende na een lang weekeinde stevig in de plus, maar beleggers deden een stapje terug nadat bekend werd dat de Republikeinen president Barack Obama steunen in zijn plannen voor een militaire aanval op Syrië.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,1 procent lager op 14.789 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1637 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg met 0,5 procent tot 3607 punten.

Beleggers namen een afwachtende houding aan nadat duidelijk werd dat de Republikeinse leiders in het Congres Obama steunen wat betreft militaire actie tegen Syrië. Eerder op de dag werd de handel in Europa al opgeschrikt door een Israëlische raketoefening in de Middellandse Zee.

Nokia

De twee grote overnames die maandag en dinsdag in het nieuws kwamen werden door beleggers niet beloond. Microsoft noteerde ruim 6 procent lager. Beleggers waren er niet gerust op dat de dinsdag aangekondigde overname van Nokia voor 5,4 miljard euro goed zal uitpakken voor de softwaregigant. Met de overname hoopt Microsoft de ontwikkeling van mobiele apparaten te versnellen en zijn marktaandeel te vergroten. Zo'n 32.000 mensen die nu nog in dienst zijn van de Finse fabrikant komen op de loonlijst van Microsoft te staan.

Telecombedrijf Verizon verloor 2,6 procent. Het telecomconcern koopt voor 130 miljard dollar het belang van 45 procent dat Vodafone heeft in de mobiele tak Verizon Wireless. De deal kwam maandag rond.

Olie steeg, vooral na de Republikeinse steunbetuigingen, verder in prijs. Een vat lichte Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder en kostte 108,66 dollar. Brentolie ging met 1,4 procent omhoog tot 115,87 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen