AFN25 sep '13 15:08

‘Vlak begin voor Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger beginnen.

Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de stemming aankomend weekeinde in het Amerikaanse Congres over de nieuwe begroting en de verhoging van het schuldenplafond.

Voor aanvang van de handel bleek dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in augustus met 0,1 procent zijn toegenomen. Economen hadden een daling verwacht met 0,2 procent. Exclusief transportmiddelen was er sprake van een orderkrimp met 0,1 procent. Hier werd gerekend op een stijging met 1 procent. Een halfuur na opening van de markt zullen nog de verkopen van nieuwe huizen in de Verenigde Staten bekend worden gemaakt.

De gesprekken over een beursgang tussen het Chinese onlinehandelshuis Alibaba en de beurs van Hongkong zijn stukgelopen. Dat meldden ingewijden woensdag. Alibaba zou nu overwegen om een notering aan te vragen op de Amerikaanse beurs. Het Chinese bedrijf zou volgens investeringsbanken een waarde hebben van 120 miljard dollar, wat Alibaba het op twee na grootste internetbedrijf ter wereld maakt.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,1 procent voor technologiebeurs Nasdaq. Dinsdag sloten de New Yorkse beurzen overwegend met kleine verliezen. Onzekerheid over de Amerikaanse overheidsfinanciën en het steunbeleid van de Federal Reserve bleef de beurshandel overschaduwen. De Dow sloot 0,4 procent in de min op 15.334,59 punten. Het was de vierde verliesbeurt op rij.

Gerelateerde artikelen