AFN20 nov '13 13:16

Lowe's voorziet hogere winst

Auteur: ANP Nieuws

MOORESVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse doe-het-zelfketen Lowe's verwacht dit jaar meer winst te boeken dan eerder werd aangegeven.

EPA
EPA

Net als branchegenoot Home Depot profiteert het bedrijf van het economische herstel in de Verenigde Staten en het aantrekken van de Amerikaanse huizenmarkt.

Lowe's, na Home Depot de grootste doe-hetzelfketen van de VS, zag de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met ruim 7 procent oplopen tot 13 miljard dollar (9,6 miljard euro). De nettowinst steeg met bijna 100 miljoen dollar tot 499 miljoen dollar.

Het bedrijf verwacht nu dat de omzet in het hele boekjaar met 6 procent groeit, waar eerder werd gemikt op een plus van 5 procent. De winst per aandeel komt naar verwachting uit op 2,15 dollar, dat is 5 dollarcent meer dan eerder werd voorspeld.

Home Depot kwam dinsdag al met een verhoogde winstverwachting voor dit jaar. De Amerikaanse klusmarkt is aangetrokken dankzij het herstel op de huizenmarkt. In het derde kwartaal stegen de huizenprijzen in 88 procent van de Amerikaanse steden. De prijs van een eengezinswoning lag daarbij in doorsnee zo'n 12,5 procent hoger dan een jaar eerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen