AFN9 aug '13 08:06Aangepast op 9 aug '13 11:16

Optimistisch Galapagos verkleint verlies

Auteur: ANP Nieuws

MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft in het eerste halfjaar van 2013 de omzet zien stijgen en het verlies weten te verkleinen.

Het biotechnologiebedrijf zegt een succesvolle eerste helft van het jaar achter de rug te hebben ,,met een sterke vooruitgang in onze pijplijn''.

De groepsomzet kwam uit op 77,4 miljoen euro, tegen 64,5 miljoen in de eerste 6 maanden van 2012. Het nettoverlies bedroeg 5,4 miljoen euro, waar vorig jaar nog een verlies van 11,3 miljoen werd geschreven. Operationeel bedroeg het verlies 5,2 miljoen euro, tegen 12,6 miljoen in 2012.

Voor heel 2013 verwacht het bedrijf een omzet van 160 miljoen euro te bereiken. Er lopen nu vijf Fase 2 studies met patiënten, en een Fase 1 studie, meldde Galapagos. De resultaten van de Service divisie stelden teleur, maar de onderneming verwacht een verbetering in de tweede helft van het jaar, gezien de sterke pijplijn.

,,Sinds de oprichting van Galapagos ben ik niet zo optimistisch geweest over de toekomst van het bedrijf'', zei topman Onno van de Stolpe in een toelichting. Stolpe liet weten er zeker van te zijn dat steeds meer medicijnen de markt zullen bereiken. Galapagos verwacht bovendien voor de komende tijd ,,significante progressie" in de eigen R&D programma's en de programma's die lopen met partners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen