AFN18 nov '13 09:15Aangepast op 18 nov '13 09:53

Unit4 helpt MidKap vooruit

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is maandag licht lager geopend.

Ook de andere Europese aandelenbeurzen begonnen overwegend met kleine verliezen. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars en wachten op nieuwe impulsen. In Amsterdam stond Unit4 in de schijnwerpers na een overnamebod.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege ochtendhandel 0,2 procent lager op 395,75 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 611,56 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren allen 0,1 procent.

Unit4 steeg ruim 8 procent en ging daarmee aan kop in de MidKap. Investeerder Advent wil het softwarebedrijf overnemen voor circa 1,2 miljard euro. Het bestuur en de raad van commissarissen van Unit4 bevelen het bod aan. Volgens analisten van SNS Securities betaalt Advent een hoge prijs voor Unit4.

Delta Lloyd

Delta Lloyd liet tijdens een beleggersdag weten zijn dividenddoel, van een jaarlijkse toename met 3 procent, los te laten. Het loslaten is een gevolg van de prioriteit die verzekeraar geeft aan het behalen van een doelstelling voor de solvabiliteit. Delta Lloyd kondigde maandag ook aan het kostenbesparingsprogramma te verlengen. Het aandeel verloor meer dan 1 procent.

In de AEX was uitgever Reed Elsevier de grootste daler met een min van 0,9 procent. Technisch dienstverlener Imtech was de sterkste stijger met een plus van 1,5 procent.

ICT Automatisering

Bij de kleinere bedrijven won ICT Automatisering ruim 2 procent. Het softwarebedrijf kondigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers het vertrek aan van topman Carlo D’Agnolo. Hij zal worden opgevolgd door Jos Blejie. D'Agnolo verlaat ICT ,,in goed overleg''.

In Parijs klom EADS 3 procent. Het moederbedrijf van Airbus profiteerde van een sterke orderontvangst op de eerste dag van de Dubai Airshow. Airbus en zijn Amerikaanse concurrent Boeing ontvingen voor in totaal circa 180 miljard dollar (134 miljard euro) aan nieuwe orders.

De euro was 1,3498 dollar waard, tegen 1,3481 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 93,47 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 107,94 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen