AFN7 nov '13 07:55Aangepast op 7 nov '13 08:32

Heijmans ziet omzet dalen

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH (AFN) - Heijmans heeft in de afgelopen maanden het resultaat op peil weten te houden, ondanks een flink lagere omzet.

ANP
ANP

Dat maakte het bouwbedrijf donderdag bekend zonder concrete kwartaalcijfers te melden. De orderportefeuille liep terug en het aantal verkochte woningen daalde ook fors, maar de onderneming verwacht 2013 met een positief onderliggend resultaat af te kunnen sluiten.

De marktomstandigheden waarin Heijmans moet opereren, blijven slecht, zo liet topman Bert van der Els weten. Het resultaat blijft redelijk op peil dankzij de ,,integrale aanpak en het sturen op marge boven volume'', aldus Van der Els.

De omzet in de afgelopen 9 maanden kwam 15 procent lager uit ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De orderportefeuille liep terug naar 1,8 miljard euro, terwijl die aan het einde van het tweede kwartaal nog op 1,9 miljard stond. Vooral in Nederland liepen de orders terug.

Moeilijke marktomstandigheden

Het aantal verkochte woningen kwam tot en met oktober uit op 592, tegen 846 in dezelfde periode in 2012. Een relatief hoog aantal daarvan werd verkocht aan particulieren. Vorig jaar werden juist meer woningen aan beleggers weggedaan.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden, de krimpende orderportefeuille en het feit dat er een aantal grote projecten ten einde lopen, vindt Van der Els dat er een ,,stabiele uitgangspositie voor 2014 is gecreëerd´´. Zowel in de tak Wonen als bij Vastgoed is Heijmans een flink aantal nieuwe projecten gestart. Dat geldt ook voor de tak Wegen en Civiel. ,,Per saldo laten de gehele infra activiteiten, zowel in Nederland als in het buitenland, een betrekkelijk stabiele ontwikkeling zien´´.

Heijmans laat verder weten dat het met haar kredietverleners overeenstemming heeft bereikt over de verlenging van de gecommitteerde kredietfaciliteit voor een bedrag van 230 miljoen euro tot eind maart 2016. Eerder bedroeg het krediet 250 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen