AFN22 nov '13 11:29

'Delta Lloyd niet in beroep na premieverbod'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd gaat niet in beroep tegen de gerechtelijke uitspraak dat de premies van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (WGA) voor bedrijven de komende jaren niet aanzienlijk mogen worden verhoogd.

Dat levert het bedrijf waarschijnlijk een verliespost op van 25 miljoen euro, zo constateerde analist Matthias De Wit van KBC Securities vrijdag.

Vorige maand oordeelde een rechter dat Delta Lloyd de betreffende premies niet met ruim 500 procent mag verhogen. Dit gebeurde in een kort geding dat werd aangespannen door Universiteit Utrecht, supermarkt Dirk van den Broek en het Deventer Ziekenhuis. Delta Lloyd rekende daarbij voor dat een verbod het bedrijf een verlies zou opleveren van 47 miljoen euro.

Volgens De Wit is de tegenvaller echter kleiner, omdat het wel mogelijk is prijzen aan te passen van polissen die voor 1 januari aflopen. Het verwachte verlies van 25 miljoen euro kost Delta Lloyd naar verwachting 1 procentpunt van zijn solvabiliteitsratio (IGD), die daarmee op pro-formabasis over oktober zou zijn uitgekomen op 180 procent.

Het verlies heeft geen belangrijke gevolgen voor Delta Lloyd, denkt De Wit. Hij handhaafde zijn hold-advies op het aandeel van de verzekeraar. Delta Lloyd noteerde vrijdag rond 11.10 uur in een licht positieve Midkap 0,4 procent in de plus op 17,12 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen