AFN12 jun '13 17:11

Curatoren sluiten ruim 50 Free Record Shops

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (AFN) - Het reddingsplan voor de failliet verklaarde winkelketen Free Record Shop (FRS) voorziet in de sluiting van 51 van de 141 vestigingen in Nederland.

Die winkels gaan de komende weken dicht. Dat zei advocaat Jorin Hagendoorn woensdag namens curator Henk van Rootselaar.

De directie van FRS was al eerder van plan deze zaken op termijn te sluiten, nog voordat van een faillissement sprake was. Uit deze winkels komt onvoldoende rendement, aldus de advocaat van het kantoor Hoboken Advocaten.

Over een doorstart van de 90 resterende winkels wordt momenteel met vier partijen gesproken, zei Hagendoorn. Hij verwacht dat de zogeheten biedingsprocedure binnen 2 weken is afgerond. Dan wordt duidelijk of een doorstart erin zit.

Tijdelijk personeel

Alle 755 medewerkers van de keten gaan eind deze maand formeel met ontslag. In de 90 winkels die openblijven wordt tijdelijk personeel ingezet, bij voorkeur mensen die er nu al werken.

Een van de kandidaten om het eind vorige maand failliet verklaarde FRS over te nemen is de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures, die al een meerderheidsbelang heeft in het onderdeel Game Mania en de Belgische tak van FRS.

Schuldenlast

Hagendoorn wil niet zeggen wie de andere overnamekandidaten zijn.

De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 12,5 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft bij de fiscus en de andere helft bij leveranciers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen