AFN25 sep '13 13:16

Vermogen pensioenfondsen gedaald

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het recordvermogen van de Nederlandse pensioenfondsen van boven de 1 biljoen euro dat eind vorig jaar voor het eerst werd gehaald en in het eerste kwartaal verder steeg naar ruim 1027 miljard euro, is niet overeind gebleven.Uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat het gezamenlijke vermogen van de pensioenfondsen in het tweede kwartaal met 31 miljard euro is gedaald naar 996 miljard euro.De krimp is vooral toe te schrijven aan de teruggelopen waarde van derivaten, aandelen en deelnemingen.JaarbasisOp jaarbasis is nog altijd sprake van een sterke verbetering van het vermogen van de pensioenfondsen van 950 miljard in het tweede kwartaal van 2012 naar 996 miljard euro.DNB meldde eerder deze maand dat de gemiddelde dekkingsgraad in augustus licht is gestegen, naar 104 procent.

Uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat het gezamenlijke vermogen van de pensioenfondsen in het tweede kwartaal met 31 miljard euro is gedaald naar 996 miljard euro.

De krimp is vooral toe te schrijven aan de teruggelopen waarde van derivaten, aandelen en deelnemingen.

Jaarbasis

Op jaarbasis is nog altijd sprake van een sterke verbetering van het vermogen van de pensioenfondsen van 950 miljard in het tweede kwartaal van 2012 naar 996 miljard euro.

DNB meldde eerder deze maand dat de gemiddelde dekkingsgraad in augustus licht is gestegen, naar 104 procent. Daarmee zit de dekkingsgraad nog wel beneden de minimaal vereiste dekkingsgraad van 105 procent. De dekkingsgraad geeft aan in hoeverre de pensioenfondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen