AFN23 okt '13 14:59

‘Lagere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen woensdag waarschijnlijk lager openen.

De opmars van de afgelopen dagen lijkt daarmee te worden gestaakt. De markt verwerkt kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven als Boeing en Caterpillar, die een gemengd beeld lieten zien.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verhoogde woensdag zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf is ondanks onzekerheid over het effect van bezuinigingen op de militaire activiteiten optimistisch over de toekomst. Dat is onder meer te danken aan een orderboek met een recordomvang van 415 miljard dollar. Voor heel 2013 mikt het concern op een winst van 6,50 tot 6,65 dollar per aandeel, waar eerder een resultaat van 6,20 tot 6,40 dollar werd voorzien.

Caterpillar liet daarentegen bij de publicatie van de kwartaalcijfers weten dat zijn winst en omzet dit jaar voor het eerst sinds 2009 zullen dalen. 's Werelds grootste machinebouwer krijgt nog altijd weinig bestellingen binnen van mijnbouwers en zag zich daarom voor de tweede keer dit jaar genoodzaakt zijn verwachtingen voor 2013 te temperen.

Eli Lilly

Ook farmaciebedrijf Eli Lilly bracht de resultaten naar buiten. De omzet van Eli Lilly steeg vorig kwartaal met 6 procent tot 5,8 miljard dollar. De nettowinst nam met 9 procent af tot 1,2 miljard dollar. Het bedrijf scherpte zijn winstverwachting voor dit jaar aan. Het concern rekent nu op een winst van 4,10 tot 4,15 dollar per aandeel, waar eerder werd uitgegaan van 4,05 tot 4,15 dollar per per aandeel.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. Een zwak rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt stuwde de beurzen in New York dinsdag op naar een positief slot. De tegenvallende banengroei voedde de hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve het stimuleringsbeleid voorlopig niet zal afbouwen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 15.467,66 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen