AFN5 aug '13 08:19Aangepast op 5 aug '13 08:51

Nikkei sluit in de min

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met verlies gesloten.

Beleggers grepen een stijging van de Japanse yen en een zwak Amerikaans banenrapport aan om wat winst te nemen na de recente sterke koerswinsten. De Nikkei eindigde 1,4 procent lager op 14.258,04 punten.

De kwartaalcijfers van Toyota vielen niet goed bij beleggers. De grootste autofabrikant ter wereld meldde vrijdag nabeurs de grootste winst in 6 jaar en verhoogde de winstverwachting. Desondanks verloor Toyota 1,1 procent aan beurswaarde.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook overwegend omlaag. De Kospi in Seoul daalde 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney leverde 0,1 procent in. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel dankzij positieve cijfers over de Chinese dienstensector, die in juli een bescheiden groei liet zien.

HTC

In Taiwan stond smartphonefabrikant HTC in de schijnwerpers. Het aandeel maakte de grootste koerssprong in meer dan 20 maanden, nadat het aangaf een aandeleninkoopprogramma te lanceren. HTC won 7 procent.

In Nieuw-Zeeland viel het aandeel van zuivelbedrijf Fonterra op, dat 3,7 procent zakte. China legde de import van babymelkpoeder van het bedrijf stil, nadat bacteriën die botulisme kunnen veroorzaken werden aangetroffen in een voorraad weiproteïneconcentraat, een ingrediënt van babymelkpoeder en sportdranken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen