AFN14 jun '13 14:55

‘Wall Street begint vlak’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager.

ANP
ANP

Beleggers lijken even een pas op de plaats te maken nadat de S&P 500-index een dag eerder de op een na grootste dagwinst van dit jaar wist te boeken. Ook wordt nog gewacht op de nieuwste gegevens over de Amerikaanse industriële productie en het Michigan consumentenvertrouwen.

Investeerders zijn daarnaast vooral benieuwd naar wat de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke volgende week zal zeggen bij het rentebesluit. De markt hoopt op meer duidelijkheid over het tijdsverloop van het stimuleringsprogramma van de centrale bank.

Op macro-economisch terrein werd voor aanvang van de aandelenhandel al bekendgemaakt dat de producentprijzen in de Verenigde Staten in mei met 0,5 procent zijn gestegen. De prijzen stegen daarmee sterker dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een toename met 0,1 procent, na een daling van 0,7 procent in april.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor technologiebeurs Nasdaq en een verlies van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex. De aandelenbeurzen in New York stegen donderdag dankzij meevallende macro-economische cijfers en een aantal overnames. De graadmeters leverden op de eerste drie handelsdagen van deze week nog in. De Dow sloot 1,2 procent hoger op 15.176,08 punten en de S&P 500 won 1,5 procent tot 1636,36 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen