AFN12 jun '13 18:39Aangepast op 12 jun '13 21:20

Topman Stephen Hester vertrekt bij RBS

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Stephen Hester stapt later dit jaar op bij Royal Bank of Scotland (RBS).

EPA
EPA

Dat heeft de bank, die voor een flink deel in handen is van de Britse overheid, woensdag bekendgemaakt.

RBS kwam in 2008 grotendeels in staatshanden. Het bedrijf, dat net de internationale zakenbanktak van ABN Amro had overgenomen, dreigde te bezwijken onder de kredietcrisis en moest met ruim 45 miljard pond aan belastinggeld op de been worden gehouden. Kort daarna werd Hester benoemd tot bestuursvoorzitter.

Inmiddels stuurt RBS aan op privatisering. Het bestuur wil een topman die ook de jaren daarna de bank blijft leiden. Hester bleek na 5 jaar als hoogste baas niet bereid zich opnieuw voor een onbepaalde periode aan het bedrijf te binden.

Privatisering

Hester zei in een toelichting dat hij bereid was RBS door de privatisering te loodsen. ,,Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat voor mij het eindpunt zou zijn geweest.'' Hij voegde eraan toe dat hij achter de beslissing van de raad van bestuur staat.

De topman, die de bank de laatste jaren heeft klaargestoomd voor een volledige terugkeer naar de markt, krijgt bij zijn vertrek 1,6 miljoen pond mee. Dat komt neer op een jaarsalaris. Hij krijgt over 2013 geen bonus, maar ontvangt mogelijk wel tot 4 miljoen pond aan aandelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen