AFN5 nov '13 09:09Aangepast op 5 nov '13 09:56

Winstdaling herverzekeraar Hannover Re

Auteur: ANP Nieuws

HANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - Herverzekeraar Hannover Re heeft de nettowinst in het derde kwartaal met 23 procent zien dalen naar 205,5 miljoen euro, als gevolg van lagere inkomsten uit beleggingen.

Dat maakte het Duitse verzekeringsconcern dinsdag bekend.

Het resultaat is wel hoger dan analisten vooraf hadden voorspeld. In het tweede kwartaal schreef Hannover Re nog een winststijging van 29 procent in de boeken. Het concern gaat er daarom ook nog steeds van uit te kunnen voldoen aan de eerder bekendgemaakte winstverwachting voor het hele jaar van 800 miljoen euro.

Eerder in het jaar moest Hannover Re nog flink uitkeren na grote schade die was veroorzaakt door overstromingen in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Afgelopen kwartaal was de hagelstorm Andreas, die Duitsland in juli aandeed, de grootste ramp waarvoor in de buidel moest worden getast.

Storm

Onlangs maakte Hannover Re al bekend dat die storm het bedrijf slechts een 'disproportioneel klein' nettoverlies van 64 miljoen euro bezorgt. Volgens de op twee na grootste herverzekeraar ter wereld kost de storm de Duitse verzekeringsindustrie als geheel wel 2,5 miljard euro.

Voor 2014 rekent Hannover Re op een positief resultaat van 850 miljoen euro. Vorig jaar boekte de herverzekeraar nog een recordwinst van 858 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen