AFN8 nov '13 15:26Aangepast op 8 nov '13 15:59

Topman Nissan waarschuwt Britten

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN) - De Japanse autofabrikant Nissan zal zijn investeringen in Groot-Brittannië heroverwegen als dat land uit de Europese Unie stapt.

EPA
EPA

Dat zei bestuursvoorzitter Carlos Ghosn van Nissan vrijdag tegen de BBC.

Ghosn zei erbij dat hij een Britse exit onwaarschijnlijk acht. De Britse premier David Cameron heeft eerder een referendum aangekondigd over het EU-lidmaatschap als hij in 2015 wordt herkozen.

De Braziliaan deed zijn uitlatingen vrijdag in Sunderland, waar Nissan werk verschaft aan 6500 Britse werknemers. De fabriek daar gaat daar het nieuwste model Qashqai bouwen.

Bodem in zicht

Ghosn, tevens bestuursvoorzitter van de Franse autofabrikant Renault, zei dat na vijf jaar neergang de bodem van de Europese automarkt in zicht is. Hij verwacht dat de markt zich volgend jaar stabiliseert en mogelijk lichte groei zal laten zien.

Acties van de Europese Centrale Bank (ECB), zoals de donderdag aangekondigde renteverlaging, kunnen volgens hem bijdragen aan het herstel. Groot-Brittannië houdt vast aan de pond en is derhalve geen lid van de eurozone, waar de ECB verantwoordelijk is voor het monetair beleid. Ghosn heeft eerder gezegd dat de Britten er goed aan zouden doen de euro in te voeren.

Gerelateerde artikelen