AFN2 okt '13 11:02

'Betere omstandigheden voor USG People'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - USG People kan mogelijk profiteren van de lichte verbetering in de omstandigheden op de Nederlandse uitzendmarkt.

Dat stelde analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag.

Zwartsenburg wees op de cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag naar buiten bracht. Daaruit bleek dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten in augustus en begin september minder sterk is gekrompen dan in de voorgaande periode van 4 weken. Vooral in de administratieve en technische sectoren nam de krimp af. Dat is gunstig voor USG, aangezien dat bedrijf vooral op dat vlak actief is.

Analist Gert Steens van SNS Securities ziet in de berichten van ABU en de positieve berichten over de Nederlandse industrie geen reden zijn verwachtingen voor USG aan te passen. Hij zette zijn advies voor het aandeel woensdag op reduce.

Overnamefantasie

Volgens Steens zit er vooral veel overnamefantasie in de koers van USG. Hij neemt die speculatie niet mee in zijn mening over het bedrijf. Volgens de analist is het onwaarschijnlijk dat een concurrent de volle prijs zou betalen voor de Franse en Duitse onderdelen van USG, gezien de marginale strategische relevantie die zij hebben en de grote moeite die het zal kosten om de Franse onderdelen te integreren. Hij wijst er daabij op dat andere onderdelen buiten de Benelux door USG eerder dit jaar zo goed als weggegeven werden aan Randstad.

ING verwacht dat de werkgelegenheid voor uitzendkrachten eind dit jaar weer kan toenemen.

Het aandeel USG People noteerde woensdag om 12.45 uur 2,1 procent in de plus op 7,62 euro. De koers van de grotere branchegenoot Randstad daalde 1 procent tot 41,66 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen