AFN4 nov '13 07:59

Bezettingsgraad Vastned licht omlaag

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (AFN) - Vastned heeft de bezettingsgraad van de totale portefeuille in het derde kwartaal licht zien dalen ten opzichte van het kwartaal ervoor.

De bezettingsgraad van de high street shops, winkels op A-locaties, nam wel toe, zo werd maandag bekendgemaakt.

Vastned behaalde met zijn totale portefeuille een bezettingsgraad van 93,5 procent, tegen 93,8 procent in het tweede kwartaal. Bij de high street shops steeg de bezettingsgraad van 95,5 procent naar 96,4 procent aan het eind van het derde kwartaal.

Het bedrijf verwacht over heel 2013 een direct beleggingsresultaat tussen 2,75 euro en 2,85 euro per aandeel. Dat is lager dan in 2012, volgens Vastned vooral door desinvesteringen van niet-strategische vastgoedbeleggingen. ,,Dit is ook in lijn met de strategie die in zijn algemeenheid zal leiden tot een lager direct beleggingsresultaat op korte termijn, waar op de middellange termijn een beter rendement tegenover zal staan met stabielere en voorspelbare resultaten'', aldus de onderneming.

Weerslag

Volgens topman Taco de Groot blijft het economische klimaat haar weerslag hebben op retailers in Europa, en blijven de consumentenbestedingen onder druk staan. Dat gebeurt volgens de bestuurder vooral in Nederland en Spanje. Vastned verwacht dat de lastige tijd voor retailers in Europa nog niet voorbij is, daarvoor moeten eerst het consumentenvertrouwen en de werkgelegenheid verbeteren. De Groot constateert wel dat er door retailers steeds vaker gekozen wordt voor populaire winkelstraten. ,,Dit zien wij terug in de huurstijgingen van gemiddeld 9 procent voor de huurcontracten op de high streets'', zo wist hij.

In Nederland was in het derde kwartaal sprake van een bezettingsgraad van de hele portefeuille van 96,5 procent, in Frankrijk van 95 procent, in België van 95,8 procent, in Spanje en Portugal 87,2 procent en in Turkije van 91,1 procent.

Vastned bevestigde maandag het voorgestelde dividend van 2,55 euro per aandeel, gelijk aan 2012.

Gerelateerde artikelen