AFN9 jun '13 17:13

Madoff: Amerikaans beurstoezicht onvoldoende

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - Amerikaanse beurstoezichthouders zijn niet goed genoeg uitgerust om toezicht te houden op de financiële markten.

EPA
EPA

Dat zegt de Amerikaanse fraudeur Bernard Madoff zondag in een interview met de website marketwatch.com. Madoff verdween in 2009 voor 150 jaar achter de tralies wegens het verduisteren van miljarden dollars van beleggers.

Volgens Madoff heeft de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) te weinig geld om goede en juiste mensen aan te nemen. Hij omschrijft de SEC als een opleidingsinstituut dat zijn mensen na de studie ziet vertrekken naar private bedrijven waar ze veel meer kunnen verdienen.

Madoff constateerde ook dat particuliere beleggers ,,de laatste zijn die informatie krijgen'' waarmee ze beleggingsbeslissingen kunnen maken. ,,Een gemiddelde belegger staat tegenover professionele bedrijven, hedgefondsen en professionele handelaren. Het is dan gemakkelijk om bang te worden'', meent Madoff.

Madoff bekende in 2009 dat hij jarenlang het grootste piramidespel uit de geschiedenis heeft geleid. Zijn slachtoffers verloren in totaal enkele tientallen miljarden dollars.

Gerelateerde artikelen