AFN4 nov '13 10:20Aangepast op 4 nov '13 10:59

'Ackermann zette collega niet onder druk'

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (AFN) - De zelfmoord van de financiële topman van Zurich Insurance, Pierre Wauthier, was niet het gevolg van buitengewone of ongepaste druk die op hem werd geplaatst door het bestuur van de onderneming.

Dat blijkt volgens Zurich Insurance uit het onderzoek dat de Zwitserse financiële autoriteit naar de zaak heeft uitgevoerd, zo schrijft The Wall Street Journal maandag.

Dat zou betekenen dat Josef Ackermann, de voormalige topman van Zurich Insurance, geen blaam treft in de zaak. Ackermann werd met name genoemd in de afscheidsbrief die Wauthier in augustus achterliet toen hij zijn wanhoopsdaad pleegde. Daarop besloot Ackermann, die eerder ook aan het hoofd stond van Deutsche Bank, om afscheid te nemen als voorzitter van het bestuur van de verzekeraar. Kort daarna legde hij ook zijn commissariaat bij Siemens neer.

Ackermann liet destijds weten zijn functie bij Zurich Insurance neer te leggen nadat familieleden van Wauthier hem mede verantwoordelijk hadden gesteld voor diens zelfmoord. Daarop volgde ook het onderzoek naar de verhoudingen binnen het bestuur. Het concern zag de winst in het kwartaal voorafgaand aan de dood van Wauthier met ruim een kwart afnemen.

Gerelateerde artikelen