AFN30 sep '13 21:42

Aldel vraagt hulp van Nuon

Auteur: ANP Nieuws

DELFSHAVEN (AFN) - Werknemers van de bedreigde aluminiumsmelter Aldel roepen de hulp in van elektriciteitsproducent Nuon.

ANP
ANP

Onbenutte energiecentrales van dat bedrijf in de Eemshaven zouden het bedrijf voor een ,,normaal'' tarief van stroom kunnen voorzien, zo liet vakbond FNV Metaal maandag weten.

Aldel wordt met sluiting bedreigd, mede omdat het bedrijf wordt geconfronteerd met hogere elektriciteitstarieven dan concurrenten in bijvoorbeeld Duitsland. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) beloofde onlangs zo snel mogelijk met een voorstel te komen om grootverbruikers van elektriciteit als Aldel komend jaar 90 procent korting te geven op de transportkosten van energie. Het bedrijf vreest echter dat dit proces te lang duurt.

FNV-bestuurder Albert Kuiper stelde dat Nuon ,,de stekker in handen'' heeft voor het voortbestaan van Aldel. ,,De werknemers doen een beroep op Nuon om op een goede manier, tegen een normaal tarief, stroom naar Aldel te krijgen.'' Bij Aldel werken 320 mensen. Bij sluiting zouden in totaal ongeveer 800 arbeidsplaatsen in de regio verdwijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen