AFN7 nov '13 08:21Aangepast op 7 nov '13 08:44

Reed Elsevier ziet omzet licht groeien

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Reed Elsevier heeft zijn omzet in de eerste 9 maanden van dit jaar verder zien groeien en houdt vast aan zijn verwachtingen voor 2013.

Dat meldde de informatieleverancier donderdag.

De onderliggende omzet van Reed Elsevier steeg in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 3 procent. De groei deed zich in alle onderdelen van het bedrijf voor. Volgens Reed Elsevier ligt de ontwikkeling van de onderliggende omzet en operationele winst op koers om aan de doelen van dit jaar te voldoen.

Bij Risks Solutions en Business Information nam de gezamenlijke omzet met 6 procent toe. Bij deze onderdelen verwacht Reed Elsevier dat de groei in de rest van het jaar doorzet. Bij Legal bleef de omzetstijging beperkt tot 1 procent. Op de juridische markt blijven de mogelijkheden voor groei volgens het bedrijf beperkt.

Bij Exhibitions namen de opbrengsten, gecorrigeerd voor de tweejaarlijkse cyclus bij het organiseren van evenementen, met 5 procent toe. De vooruitzichten voor de congressen en andere evenementen in Europa blijven zwak, maar op andere markten gaat het aanzienlijk beter.

Gerelateerde artikelen