AFN1 jul '13 08:22

Nikkei eindigt in de plus

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met een plus aan het derde kwartaal begonnen.

EPA
EPA

Een verdere afzwakking van de groei van de Chinese industrie in juni werd gecompenseerd door een positief rapport van de Japanse centrale bank. De Nikkei eindigde 1,3 procent hoger op 13.852,50 punten.

Uit het zogenoemde Tankan-rapport bleek dat de stemming onder grote Japanse industriebedrijven voor het eerst sinds september 2011 optimistisch is geworden. De index die de stemming onder grote Japanse fabrikanten ieder kwartaal weergeeft, steeg eind juni tot een stand van plus 4, van min 8 eind maart. De grote Japanse industriebedrijven zijn ook optimistischer geworden over de vooruitzichten in het derde kwartaal.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste aandelenmarkten een gemengd beeld zien. In China zakte de Shanghai Composite 0,3 procent. Uit afzonderlijke cijfers van de Britse bank HSBC en de Chinese overheid bleek dat de inkoopmanagersindex van de industrie in China vorige maand verder is afgenomen. De All Ordinaries in Sydney verloor 1,7 procent en de Kospi in Seoul ging 0,4 procent omlaag. In Hongkong was de beurs gesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen