AFN13 nov '13 17:56Aangepast op 13 nov '13 19:34

Stern Groep buigt verlies om in winst

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Stern Groep heeft in het derde kwartaal een winst na belastingen van 0,3 miljoen euro in de boeken gezet, na een verlies van 4,3 miljoen euro een jaar eerder.

Ook het vierde kwartaal verwacht het autobedrijf met een positief resultaat af te sluiten, zo maakte het woensdag bekend. Een concrete jaarprognose gaf het echter niet.

Volgens Stern waren de marktomstandigheden in het derde kwartaal nog altijd moeilijk, maar wel minder negatief dan voorheen. In totaal werden in Nederland ruim 90.000 auto's verkocht, 6 procent minder dan een jaar eerder. Over de eerste twee kwartalen kromp de automarkt met meer dan 36 procent.

De dealerbedrijven van Stern brachten in het derde kwartaal 4462 nieuwe personenauto's aan de man. Dat zijn er 1,3 procent minder dan een jaar eerder. Het marktaandeel nam daardoor met 0,3 procentpunt toe tot 5 procent. Op het gebied van bedrijfsvoertuigen zag Stern zijn marktaandeel daarentegen dalen van 7,4 naar 6,8 procent.

Kostenbesparingen

Naast het hogere marktaandeel droegen kostenbesparingen bij aan de verbetering van de financiële resultaten, aldus de onderneming. Over de eerste drie kwartalen van het jaar boekte Stern een bedrijfsresultaat (ebitda) van 38,6 miljoen euro, ruim 3 miljoen meer dan een jaar eerder. Onder de streep bleef een winst over van 1,5 miljoen euro, tegen een verlies van 1,1 miljoen euro in de eerste 9 maanden van 2012.

Stern zei niets over de voortgang van de gesprekken met branchegenoot Pouw. Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat de twee autobedrijven praten over een mogelijke fusie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen