AFN22 okt '13 20:55Aangepast op 22 okt '13 23:17

'Libor-boete voor Rabobank 1 miljard dollar'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN) - Rabobank krijgt mogelijk een boete opgelegd van 1 miljard dollar, circa 725 miljoen euro, in verband met het Libor-schandaal.

ANP
ANP

Dat schrijft het blad Financial Times dinsdag op basis van bronnen rond de zaak. De boete voor de manipulatie van de Libor-rente zou hoger uitvallen dan eerder verwacht, aldus de krant. Rabobank zou na het Zwitserse UBS de hoogste straf krijgen van alle betrokken banken tot nu toe.

Rabo zou de schikking moeten bereiken met de Britse en Amerikaanse marktautoriteiten en met De Nederlandsche Bank. DNB zou volgens de krant een klein gedeelte van het bedrag krijgen. De boete wordt opgelegd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief. Rabobank maakte in augustus bekend een bepaald bedrag opzij te hebben gezet voor de schikking. De bank liet zich toen niet uit over de hoogte van dat bedrag.

Tot nu toe hebben drie banken schikkingen getroffen in verband met de Libor-zaak. UBS moest eind vorig jaar een boete van 1,5 miljard dollar betalen, terwijl Royal Bank of Scotland er met 390 miljoen pond (circa 460 miljoen euro) vanaf kwam. De Amerikaanse toezichthouder zou behalve Rabobank 12 andere financiële instellingen hebben aangeklaagd in verband met de manipulatie van het rentetarief.

Aangeklaagd

Als onderdeel van de schikking met Rabobank, zou ook een voormalige handelaar van de bank, Paul Robson, in de VS worden aangeklaagd.

Een woordvoerder van de Rabobank liet dinsdagavond weten geen commentaar te hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen