AFN5 nov '13 08:23Aangepast op 5 nov '13 10:07

Licht lagere omzet voor Neways

Auteur: ANP Nieuws

SON (AFN) - Neways heeft de omzet in het derde kwartaal licht zien dalen.

Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht. De winstgevendheid nam flink toe, zo stelde het bedrijf.

Neways rapporteerde over het afgelopen kwartaal een omzet van 68,4 miljoen euro, tegen 69,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden. Concrete winstcijfers gaf het bedrijf echter niet. De orderportefeuille kwam eind september uit op 72,5 miljoen euro, 3 miljoen euro hoger dan aan het eind van het tweede kwartaal.

Topman Vincent de Bok wilde desgevraagd de winstgevendheid van Neways niet nader specificeren. ,,Dat is niet opportuun nu'', zo gaf hij aan.

Positieve trend

De onderneming spreekt van een positieve trend in markt voor Electronic Manufacturing Services (EMS). Neways voorziet dan ook een ,,uitstekende tweede jaarhelft''. Daarbij zal het nettoresultaat in de tweede helft van het jaar het niveau van het eerste halfjaar ruimschoots overtreffen.

Neways kreeg half september te maken met een grote brand in het Duitse Kessel, waardoor de productie stil kwam te liggen. Inmiddels zijn de productieactiviteiten ondergebracht bij andere werkmaatschappijen. De productie is desondanks nog niet in volle gang. ,,Dat gaat nog wel een paar maanden duren. We zijn nog geen klanten kwijtgeraakt door de brand, en we werken er hard aan om ze aan boord te houden en ze naar tevredenheid te beleveren'', aldus De Bok.

Gesprekken met de verzekering over de schade verlopen ,,constructief'' en de onderneming sluit een ,,negatieve beïnvloeding'' van het resultaat uit.

Gerelateerde artikelen