AFN29 sep '13 13:44Aangepast op 29 sep '13 18:11

ArcelorMittal doet investering in Algerije

Auteur: ANP Nieuws

LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft definitieve overeenstemming bereikt met het Algerijnse staatsbedrijf Sider over een investering van 763 miljoen dollar (564 miljoen euro).

Dat maakte 's werelds grootste staalproducent zondag bekend.

De investering wordt gedaan in een staalfabriek en in mijnbouwactiviteiten in Algerije. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor modernisatie van de staalfabriek en de mijnen en om het personeel te leren werken met de vernieuwde technologie. De jaarlijkse productie van de staalfabriek moet daardoor stijgen van de huidige 1 miljoen ton naar 2,2 miljoen ton in 2017.

Volgens ArcelorMittal moet de investering helpen in te spelen op de groeiende vraag naar staalproducten in Algerije en bijdragen aan het streven van de overheid om zelfvoorzienend te worden op staalgebied.

De overeenkomst behelst verder een verkoop door ArcelorMittal van een belang in de Algerijnse activiteiten. Sider wordt voor 51 procent aandeelhouder, en ArcelorMittal krijgt de rest. Nu is dat respectievelijk 30 en 70 procent. Over deze transactie werden geen details gemeld.

Gerelateerde artikelen