AFN11 nov '13 09:15Aangepast op 11 nov '13 09:56

Beurzen vlak in afwachtende markt

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandagochtend weinig beweging zien in een afwachtende handelssessie.

ANP
ANP

Beleggers kijken deze week vooral uit naar commentaar van bestuurders van de Amerikaanse Federal Reserve. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het moment waarop de Fed het steunbeleid gaat terugschroeven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel nagenoeg onveranderd op 394,15 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 609,20 punten. De beurzen in Parijs en Londen noteerden vlak. De DAX in Frankfurt leverde 0,1 procent in.

De meeste aandacht zal uitgaan naar een hoorzitting van Fed-vicepresident Janet Yellen in de Amerikaanse Senaat op donderdag, over haar nominatie als opvolger van Fed-president Ben Bernanke. Mogelijk geeft zij op die hoorzitting meer duiding over het tijdstip waarop de Fed gaat beginnen met het afbouwen van het steunprogramma.

Imtech

Imtech kreeg er 5,7 procent bij en was daarmee de sterkste stijger in de AEX. De technisch dienstverlener krijgt langer de tijd van zijn banken om aan zijn convenanten te voldoen. De eerstvolgende datum waarop de convenanten worden getoetst werd uitgesteld van 31 maart naar 30 september volgend jaar. Ook verhoogde Rabobank het beleggingsadvies voor het aandeel. Bank en verzekeraar ING was de grootste daler met een min van 0,8 procent.

KPN won 0,1 procent. De Stichting KPN wil zijn beschermingswal rondom het telecombedrijf afbreken. De stichting stak eind augustus met behulp van preferente aandelen een stokje voor de voorgenomen overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil, dat daarna zijn bod introk.

Unit4

In de MidKap behoorde Unit4 tot de sterkste stijgers met een winst van meer dan 2 procent. Volgens Het Financieele Dagblad zijn er nog vier partijen in de race om Unit4 over te nemen. De biedingenstrijd om het softwarebedrijf bevindt zich daarmee in een beslissende fase. Vrijdag moeten de private-equitybedrijven hun finale bod neerleggen.

Op de lokale markt steeg DPA Group 6 procent. Het detacheringsbedrijf boekte vorig kwartaal een omzet van 16,7 miljoen euro, tegen 16,9 miljoen euro in het derde kwartaal van 2012. De nettowinst stabiliseerde op 0,2 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Eric Winter gaf aan de toekomst ,,met vertrouwen'' tegemoet te zien.

De euro was 1,3375 dollar waard, tegen 1,3360 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 94,53 dollar per vat. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs, tot 105,34 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen