AFN6 aug '13 09:29

'DSM boekt goede resultaten'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft afgelopen kwartaal goede resultaten geboekt, waarbij de volumes bij nagenoeg alle onderdelen toenamen.

Dat concludeerden analisten van Rabobank dinsdag.

DSM boekte vorig kwartaal een hogere ebitda dan verwacht, stelde Rabo vast. De prijzen bij Nutrition namen opnieuw af, maar de daling lag op hetzelfde peil als in het eerste kwartaal. Daarbij was er sprake van een stabilisering in de resultaten van Material Sciences. De nettoschuld nam door de overnames van het bedrijf toe tot 2,3 miljard euro, waar de analisten 2,1 miljard euro hadden verwacht.

Rabo verwacht dat de autonome groei bj Nutrition de komende maanden verder doorzet en dat de resultaten van Material Sciences licht zullen verbeteren. DSM gaf zelf verder aan een substantiële verbetering te verwachten bij Pharma.

Hold

SNS Securities verlaagde dinsdag zijn advies voor het aandeel DSM van buy naar hold. Het koersdoel bleef ongewijzigd op 55 euro, een waarde die het aandeel inmiddels heeft bereikt. SNS wees erop dat de groeiende volumes en stabiliserende prijzen betekenen dat de kostenbesparingen door kunnen gaan werken op de resultaten.

ING noemde de resultaten ook beter dan verwacht, zeker gezien eerdere uitspraken van branchegenoot BASF over lagere prijzen in de markt voor vitamines. De hogere ebitda en marge bij Nutrition stelt de bank gerust. ING verwacht dat de marktverwachting voor de ebitda in 2013 zal opschuiven naar de prognose van DSM, die uitgaat van een resultaat van 1,4 miljard euro.

Rabo handhaafde zijn koopadvies met koersdoel van 55 euro, ING hanteert hetzelfde advies met een doel van 58 euro. DSM noteerde dinsdag om 9.35 uur 4,7 procent in de plus op 55,16 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen