AFN31 jul '13 12:07Aangepast op 31 jul '13 13:51

Nintendo profiteert opnieuw van goedkope yen

Auteur: ANP Nieuws

De Japanse computerspelletjesfabrikant Nintendo heeft het afgelopen kwartaal opnieuw kunnen profiteren van een waardedaling van de yen.

Onderaan de streep hield het bedrijf 8,62 miljard yen over (ruim 66 miljoen euro), vergeleken met een verlies van 17,2 miljard yen een jaar eerder. Dat maakte 's werelds grootste fabrikant van spelcomputers en games woensdag bekend.

Operationeel maakte Nintendo nog wel verlies. Het bedrijfsresultaat eindigde 4,9 miljard yen in de min, tegen een verlies van 10,3 miljard in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet daalde met 3,8 procent tot 81,6 miljard yen. De maker van onder meer de Wii en de DS ondervindt steeds meer concurrentie van de opkomst van smartphones en spelletjes die online gespeeld kunnen worden.

Nintendo sloot het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart eindigde, ook al af met een nettowinst als gevolg van de gunstige koers van de Japanse munt. Het bedrijf haalt verreweg het grootste deel van zijn inkomsten uit de verkoop van spellen in het buitenland.

Koersdaling
Afgelopen kwartaal daalde de koers van de yen verder met zo'n 5 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Vergeleken met een jaar geleden is de yen zelfs 20 procent minder waard. Hierdoor krijgt Nintendo voor verkochte spellen in bijvoorbeeld dollars relatief meer yens in kas.

Voor het lopende boekjaar handhaaft het Japanse concern zijn voorspelling van een operationele winst van circa 100 miljard yen. Daarvan blijft onder de streep dan zo'n 55 miljard yen over, liet Nintendo eerder al weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen