AFN6 nov '13 17:47

Positief bedrijvennieuws steunt beurshandel

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenmarkten hebben woensdag de weg naar boven weer gevonden, na de kleine stap terug van een dag eerder.

Positieve kwartaalberichten van verscheidene bedrijven gaven de handel steun.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,7 procent hoger op 393,97 punten. De MidKap sloot 0,1 procent in de plus op 612,49 punten. De hoofdgraadmeter in Londen zakte 0,1 procent, die in Frankfurt en Parijs gingen respectievelijk 0,4 en 0,8 procent hoger de handel uit.

De sterkste stijger in de AEX was Randstad met een winst van 4 procent. De Zwitserse branchegenoot Adecco zag in het derde kwartaal de vraag naar arbeid in veel Europese landen weer aantrekken en boekte een hoger dan verwachte winst. Zelf steeg Adecco in Zürich 3,6 procent. Ook MidKapper USG People liftte mee met een plus van 2,2 procent.

Afsplitsing

ING maakte bekend dat het de afsplitsing van zijn verzekeringsactiviteiten een stuk sneller denkt af te ronden dan eerder het plan was, Het financiële concern zag bovendien de onderliggende winst in het derde kwartaal met bijna 6 procent stijgen. Het aandeel ging 3,5 procent omhoog.

Een tussentijds handelsbericht van Wolters Kluwer werd beloond met een koerswinst van 1,1 procent. De omzetgroei van de informatieleverancier voldeed aan de verwachtingen. Levensmiddelenconcern Unilever stond na een adviesverlaging door zakenbank Nomura onderaan de AEX, met een verlies van 0,8 procent.

Handelsbericht

In de MidKap ging Delta Lloyd aan kop met een winst van 3,8 procent. De verzekeraar liet in een handelsbericht weten dat het kostenbesparingsprogramma voor op schema loopt. Vopak was hekkensluiter met een min van 2,5 procent. Volgens analisten van Rabobank waren de kwartaalcijfers van het tankopslagbedrijf wat aan de zwakke kant.

De euro was 1,3530 dollar waard, tegen 1,3475 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,7 procent tot 94,95 dollar per vat van 159 liter. Brentolie werd 0,7 procent duurder, en werd verhandeld voor 106,03 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen