AFN19 nov '13 13:33Aangepast op 19 nov '13 14:05

Winst voor elektronicaketen Best Buy

Auteur: ANP Nieuws

MINNEAPOLIS (AFN) - De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy heeft in het afgelopen kwartaal, dat op 2 november werd afgesloten, een nettowinst behaald van 54 miljoen dollar (40 miljoen euro).

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Een jaar eerder bleef onder de streep nog een verlies van 10 miljoen dollar staan.

De omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 9,4 miljard dollar. Dat is nagenoeg hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar. De laatste jaren zag Best Buy de omzet vrijwel voortdurend dalen, met name door de toegenomen concurrentie van webwinkels als Amazon.

De stabilisatie in het afgelopen kwartaal onderstreept volgens topman Hubert Joly dat Best Buy met zijn huidige herstructureringsplannen op de goede weg is. ,,Hoewel wij ons ervan bewust blijven dat we nog een lange weg te gaan hebben, zijn we blij met de vooruitgang tot nu toe'', zei hij.

Best Buy hoopt de verbetering ook in het cruciale feestdagenseizoen dat voor de deur staat door te kunnen zetten. Wel waarschuwde financieel directeur Sharon McCollam dat de winstgevendheid in het vierde kwartaal naar verwachting onder druk zal staan door de hoge promotiekosten die het bedrijf moet maken om de concurrentie af te troeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen