AFN22 okt '13 09:03Aangepast op 22 okt '13 10:00

'Daling mobiele omzet KPN punt van zorg'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - KPN staat er na de voorgenomen verkoop van E-Plus financieel weer wat beter voor, maar de nog altijd teruglopende mobiele opbrengsten blijven een zorgelijk punt.

ANP
ANP

Dat zei analist Tom Muller van Theodoor Gilissen dinsdag in een reactie op de kwartaalresultaten van het telecombedrijf.

,,KPN maakt wel vorderingen'', zei Muller. ,,Er is een duidelijke daling van de personeelskosten en ook in de omzet zijn wel wat lichtpuntjes te zien, bijvoorbeeld op het gebied van televisie en triple play. Maar de grote vraag blijft toch hoe ze de teruggang van de mobiele opbrengsten gaan stoppen.''

Na de verkoop van E-Plus aan Telefónica Deutschland houdt KPN volgens Muller een ,,behoorlijke'' schuldenpositie over. ,,De financiële positie is dan weer redelijk gezond'', zei hij. ,,Maar fundamenteel blijft het lastig.'' Theodoor Gilissen houdt zijn advies voor KPN op 'niet aanbevolen'.

Rabobank

Rabobank wijst er in een reactie op dat, nu het bod van AMX niet is doorgegaan, de focus op de ,,fundamentals'' weer terugkeert. De bank wijst er daarbij op dat het uitvoeren van kostenbesparingen steeds wat beter is terug te zien in de marges. Mobiel blijft volgens Rabo uitdagend terwijl bij Consumer Residential (vaste lijnen, internettelevisie etc.) een positieve trend waarneembaar is.

ING noemt de derdekwartaalcijfers ,,over het algemeen in lijn met de verwachtingen'' en vindt het positief dat het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) slechts 6 miljoen euro lager is dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Een voorlopig punt van onzekerheid is echter de beoogde verkoop van E-Plus aan Telefónica. ING denkt dat daarover pas halverwege 2014 uitsluitsel zal zijn. Een ander ,,potentieel negatief punt'' is een eventueel besluit van América Móvil om zijn belang in KPN te verkopen

Het aandeel KPN noteerde dinsdag omstreeks 9.50 uur 1,1 procent hoger op 2,25 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen