AFN29 jul '13 09:10Aangepast op 29 jul '13 09:27

Grootste order ooit voor Strukton

Auteur: ANP Nieuws

GOUDA (AFN) - Strukton heeft als lid van een consortium opdracht gekregen om mee te bouwen aan drie van de zes lijnen van het volledig geautomatiseerde en onbemande metrosysteem door de stad Riyadh in Saoedi-Arabië.

De opdracht, dat Strukton bijna 1 miljard euro oplevert, is de grootste ooit voor het bedrijf.

Het consortium, waar verder onder meer het Koreaanse Samsung en het Franse Alstrom deel van uitmaken, zal met behulp van drie tunnelboormachines tunnels bouwen met een diameter van bijna 10 meter voor drie metrolijnen waarop geautomatiseerde, onbemande, treinen zullen gaan rijden. Het metronetwerk zal in totaal 176 kilometer lang worden met 87 stations.

Voor de bouw van het totale metronetwerk zal 600.000 ton staal nodig zijn, 80 maal zoveel als voor de bouw van de Eiffeltoren, en 4,3 miljoen kubieke meter beton. Er zullen in totaal meer dan 30.000 mensen aan werken. Meer dan de helft van de werknemers hoort bij het consortium met Strukton.

Het contract bevat voor Strukton ook de optie voor een onderhoudscontract voor 10 jaar. Het project, dat in 5 jaar zal worden uitgevoerd, heeft een totale omvang van ruim 6 miljard euro. Strukton is onderdeel van het beursgenoteerde Oranjewoud.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen