AFN2 jul '13 12:57Aangepast op 2 jul '13 13:56

Mitsubishi UFJ komt met bod op Ayudhya

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (AFN) - De Japanse bank Mitsubishi UFJ heeft een akkoord gesloten met het Amerikaanse General Electric (GE) om diens belang in de Thaise bankAyudhya over te nemen.

In november volgt een vrijwillig bod op de uitstaande aandelen. Dat maakte Mitsubishi UFJ dinsdag bekend.

GE zal zijn gehele belang van 25,33 procent in Ayudhya verkopen aan Mitsubishi UFJ, dat een bod uit zal brengen van 39 baht (0,96 euro) per aandeel. De Japanse bank gaat er van uit dat een aantal grootaandeelhouders van de Thaise bank, verenigd in de Ratanarak Group, hun gezamenlijke belang van 25 procent wil houden.Mitsubishi UFJ denkt circa 560 miljard yen (4,3 miljard euro) nodig te hebben om een belang van 75 procent in Ayudhya te verwerven.

De overname, die naar verwachting in december wordt afgerond, zal de grootste zijn in de Thaise financiële sector ooit. Mitsubishi UFJ heeft nog wel toestemming nodig van de Thaise autoriteiten. De wetgeving in het land beknot het aandeelhouderschap van buitenlandse partijen op 49 procent. Mitsubishi UFJ en Ayudhyaoverwegen het kantoor van de Japanse bank aan de beoogde samensmelting toe te voegen om aan de lokale wetgeving te voldoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen