AFN21 okt '13 15:01

‘Licht hogere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag waarschijnlijk vlak tot licht hoger openen.

Beleggers bereiden zich voor op een stroom van macro-economische cijfers, die later deze week naar buiten komen. Onder de cijfers, die vanwege de gedeeltelijke sluiting van de overheid waren uitgesteld, bevindt zich het belangrijke banenrapport dat dinsdag zal verschijnen.

Aan het bedrijvenfront opende Dow-fonds McDonald’s de boeken. De fastfoodketen heeft de wereldwijde omzet in het derde kwartaal met 2 procent zien stijgen tot 7,3 miljard dollar (5,4 miljard euro). De nettowinst nam met 4,6 procent toe tot 1,5 miljard dollar. Het bedrijf verwacht voorlopig geen verbetering van het economisch klimaat.

Halliburton maakte ook de resultaten bekend. De Amerikaanse dienstverlener aan de energiesector heeft zijn winst en omzet in het derde kwartaal opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen aantal klussen in Europa, Afrika, de voormalige Sovjetstaten en Latijns-Amerika.

Hasbro

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro zag zowel de omzet als de winst in het derde kwartaal toenemen. Het bedrijf wist zwakke verkoopcijfers in eigen land te compenseren met een sterke vraag naar zijn producten in het buitenland. Topman Brian Goldner zei het cruciale feestdagenseizoen in december met vertrouwen tegemoet te zien.

De Amerikaanse uitzender Manpower boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 95 miljoen euro (69 miljoen euro), een derde meer dan een jaar eerder. De omzet van de branchegenoot van Randstad bleef nagenoeg stabiel op 5,2 miljard dollar.

De openingsindicatoren wijzen op een vlak begin voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,1 procent voor de S&P 500. Wall Street reageerde vrijdag opgelucht op dat de Federal Reserve voorlopig afziet van het afbouwen van de steun voor de economie. De Dow eindigde met een bescheiden plus van 0,2 procent op 15399,65 punten. De S&P 500 kreeg er 0,7 procent bij en sloot op een nieuwe recordstand van 1744,50 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen