AFN7 nov '13 09:38Aangepast op 7 nov '13 10:20

'Aantal tegenvallers bij Aegon'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Gecorrigeerd voor eenmalige posten is de onderliggende winst van Aegon in lijn met de verwachtingen.

Een aantal zaken, waaronder het kapitaaloverschot, valt evenwel tegen. Dat stelde analist Cor Kluis van Rabobank donderdag in een commentaar op de kwartaalcijfers van de verzekeraar.

De gerapporteerde onderliggende winst voor belastingen van 531 miljoen euro is hoger dan verwacht, maar volgens Kluis moet daar een aantal eenmalige posten van worden afgetrokken. Er blijft dan 489 miljoen euro over, wat in lijn is met de inschatting die Rabo van tevoren had gemaakt.

Het kapitaaloverschot kwam aan het einde van het derde kwartaal uit op 1,8 miljard euro. Rabobank rekende op 2,2 miljard euro. De aanpassing van de aannames voor het toekomstige rendement van de beleggingsportefeuille valt bovendien veel negatiever uit dan voorzien. Aegon meldde een verliespost van 493 miljoen euro waar Rabo op 250 miljoen rekende.

Koopadvies

Kluis handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 6 euro. Donderdag rond 10.15 uur stond het aandeel 2,3 procent hoger op 5,96 euro.

KBC verhoogde donderdag het beleggingsadvies voor Aegon naar hold van reduce en verhoogde het koersdoel naar 9 euro. Volgens de bank rapporteerde de verzekeraar solide resultaten. Wel wees KBC op de wat zwakke prestaties in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de andere regio's juist beter presteerden.

Gerelateerde artikelen