AFN7 nov '13 18:13

Nederlandse markt blijft moeilijk voor Corio

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (AFN) - Corio blijft kampen met economische tegenwind in Nederland en Spanje, terwijl de overige thuismarkten wel signalen van herstel laten zien.

Dat maakte het vastgoedbedrijf donderdag bekend. De resterende maanden van dit jaar zullen moeilijk blijven, vooral wat betreft de traditionele winkelpanden die Corio verhuurt. Het bedrijf handhaaft desondanks de winstverwachting.

Corio boekte in de eerste 9 maanden van dit jaar 316,3 miljoen euro aan netto huurinkomsten, iets minder dan de 318,8 miljoen euro die in de vergelijkbare periode vorig jaar werd behaald. De bezettingsgraad bleef vrijwel stabiel met een gemiddelde van 96,4 tegen 96,6 een jaar eerder.

De zogeheten 'Favorite Meeting Places' waarop het bedrijf zich voortaan wil richten leverden een huursom op van 263,1 miljoen euro. De traditionele centra, ofwel de TRC-portefeuille, bracht 53,2 miljoen euro in het laatje. Volgens Corio ligt de verkoop van de TRC-portefeuille op schema. Tot dusver heeft Corio voor 214 miljoen euro panden uit deze portefeuille afgestoten.

De onderneming mikt voor heel 2013 op een direct resultaat van 254 à 260 miljoen euro en een direct resultaat per aandeel van 2,61 tot 2,66 euro.

Gerelateerde artikelen