AFN27 sep '13 20:27

VEB: bod op KPN kan kwartje hoger

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Een eventueel bod van América Móvil op KPN kan zeker een kwartje hoger dan de biedprijs van 2,40 euro per aandeel die het Mexicaanse belbedrijf tot dusver steeds heeft genoemd.

Dat stelde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vrijdag op zijn website.

Volgens de beleggersclub heeft KPN sinds de Mexicanen hun bod aankondigden een aantal financiële meevallers gehad die een hoger bod rechtvaardigen, Zo is, ,,ironisch genoeg door scherp onderhandelen van América Móvil zelf'', het bod van Telefónica op de Duitse KPN-dochter E-Plus verbeterd. Daardoor vangt KPN 500 miljoen euro meer, en kan het bod van de Mexicanen volgens de VEB al met een dubbeltje omhoog naar 2,50 euro per aandeel.

Daarnaast is met de belastingdienst een deal gesloten over het boekverlies van 3,6 miljard euro dat KPN lijdt op de verkoop van E-Plus. Het bedrijf mag dat verspreid over de komende jaren aftrekken van de winst. Dat levert een belastingvoordeel op van 925 miljoen euro. ,,Als KPN goed onderhandelt geeft (topman Eelco) Blok deze meevaller niet gratis weg en wil hij dit terugzien in een hoger bod van zeker 2,65 euro'', aldus de VEB.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen