AFN14 jun '13 17:42

IMF verlaagt groeiverwachting VS voor 2014

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn verwachting voor de groei van de Amerikaanse economie in 2014 verlaagd.

Volgens het fonds zorgen de bezuinigingen bij de Amerikaanse overheid voor druk op de economische groei in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport dat het IMF vrijdag publiceerde.

Voor 2014 wordt door het fonds nu gerekend op een vooruitgang van de Amerikaanse economie met 2,7 procent , terwijl eerder 3 procent groei werd voorspeld. Het IMF handhaafde zijn prognose voor dit jaar voor een groei met 1,9 procent. In 2012 ging 's werelds grootste economie nog met 2,2 procent vooruit. In de jaren na 2014 komt de economische groei in de VS boven de 3 procent uit, aldus het IMF.

Het fonds zei verder dat het verwacht dat de Amerikaanse centrale bank nog tot het einde van dit jaar door zal gaan met het maandelijks opkopen van obligaties. Het afbouwen van het steunbeleid van de Federal Reserve moet voorzichtig worden uitgevoerd om te voorkomen dat de financiële markten worden verstoord, stelt het IMF.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen